Kategoriat
Asiakkaalle Hyvinvointialue Yleinen

Vastaa päihdetilannekyselyyn ja kerro mitä mieltä olet alueesi päihdetilanteesta

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ehkäisevä päihdetyö toteuttaa alueellaan Pakka-toimintamallia yhteistyössä eri viranomaistoimijoiden ja kuntien kanssa. Pakka-toimintamallin yksi toimenpide on muutaman vuoden välein toteutettava päihdetilannekysely.

Päihdetilannekyselyllä kartoitetaan eteläkarjalaisten näkemyksiä päihteiden, tupakka- ja nikotiinituotteiden sekä rahapelien käytön ehkäisemisen ja haittojen vähentämisen keinoista. ​​​Kyselyn tuloksia käytetään ehkäisevän päihdetyön kehittämiseen Etelä-Karjalan kunnissa sekä hyvinvointialueen palveluissa. Saaduista tuloksista tiedotetaan yleisellä tasolla niin, etteivät yksittäiset vastaukset ole tunnistettavissa.

Päihdetilannekyselyyn voi vastata kuka tahansa eteläkarjalainen. Nuoret vastaajat ohjautuvat  kyselyssä alaikäisille suunnattuun kyselyyn. Kysely ovat avoinna 30.1.–5.3.2023 ja vastaaminen tapahtuu nimettömästi. Kyselyn jälkeen voi halutessaan jättää yhteystietonsa osallistuakseen arvontaan. Aikuisten arvonnan palkintona on yllätyksellinen Tipaton ämpäri ja nuorille arvotaan pieni yllätyspalkinto. Arvontaa varten jätettyjä henkilötietoja ei voi yhdistää kyselyssä annettuihin vastauksiin. Arvonnat suoritetaan 6.3.2023 ja voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Tiedonkeruusta vastaa ja lisätietoja kyselystä antaa Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen yksikkö, ehkäisevän päihdetyön asiantuntijat Sanna Ahtiainen ja Ulla Peippo.

Kiitos jo etukäteen arvokkaista näkemyksistäsi!

Lisätietoja antavat
Etelä-Karjalan hyvinvointialueen
ehkäisevän päihdetyön asiantuntijat
Sanna Ahtiainen, p. 040 740 5527
Ulla Peippo, ja p. 040 827 8779
[email protected]