• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Hyvinvointialue: Kanta-informointi kaikille uudelleen
Tummahiuksinen nainen esittelee istuen pöydän ääressä esitettä punahiuksiselle naiselle.

Hyvinvointialue: Kanta-informointi kaikille uudelleen

Tummahiuksinen nainen esittelee istuen pöydän ääressä esitettä punahiuksiselle naiselle.

(Julkaistu 14.12.2022, päivitetty 21.12.2022.)

Kun käytät sosiaali- ja terveyspalveluja, tietojasi tallennetaan Kanta-palveluihin (www.kanta.fi). Siksi sinulla on oikeus saada tietoa Kanta-palvelusta, tietojesi käsittelystä ja oikeuksistasi vaikuttaa tietojesi käyttöön. Tätä kutsutaan Kanta-informoinniksi.

Marraskuussa 2021 tuli voimaan asiakastietolaki. Siinä säädetään, että sinulle tulee antaa Kanta-informaatio uudelleen, vaikka olisitkin saanut sen jo aiemmin ja se on merkitty asiakas- tai potilastietojärjestelmään.

Voit myös itse lukea asiasta Omakannassa ja merkitä, että olet saanut informoinnin terveys- ja reseptitietojen osalta. Vasta sen jälkeen pääset jatkamaan Omakannan käyttöä. Sosiaalihuollon tiedot eivät vielä näy Omakannassa.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) muuttuu vuoden 2023 alussa Etelä-Karjalan hyvinvointialueeksi. Hyvinvointialuemuutoksen myötä rekisterinpitäjyys siirtyy kaikilta sosiaali- ja terveys- ja sairaanhoitopiireiltä sekä kunnilta hyvinvointialueille. Tämän vuoksi kaikille kansalaisille annetaan uusi Kanta-informointi.

Kaikkein helpoimmin informoinnin voi kuitata saaduksi Kelan Omakanta-palvelussa kirjautumalla sinne vahvalla tunnistautumisella. Omakantaan voi kirjautua osoitteesta https://www.kanta.fi/omakanta. Kansalainen voi vastaanottaa informoinnin myös terveydenhuollossa asioinnin yhteydessä. Informointeja voi vastaanottaa jo vuoden 2022 puolella.

Täältä löydät tarkempaa tietoa asiasta: https://www.kanta.fi/kanta-informointi

Customer service