• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Etelä-Karjalan hyvinvointialueen vaikuttamistoimielinten toiminta käynnistyi – puheenjohtajat valittu
Etelä-Karjalan hyvinvointialueen logo

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen vaikuttamistoimielinten toiminta käynnistyi – puheenjohtajat valittu

,

Korjattu tiedotteeseen 8.12.2022 klo 12:50 vammaisneuvoston puheenjohtajan virheellinen nimitieto. Pahoittelemme nimivirhettä.
___
Etelä-Karjalan hyvinvointialueen lakisääteiset vaikuttamistoimielimet ovat aloittaneet toimintansa järjestäytymiskokouksissaan ja valinneet puheenjohtajistonsa.

Hyvinvointialueen lakisääteisiä vaikuttamistoimielimiä ovat nuorisovaltuusto, vammaisneuvosto ja vanhusneuvosto. Vaikuttamistoimielimet ovat hyvinvointialueen asukkaille yksi tapa osallistua ja vaikuttaa hyvinvointialueen toimintaan. Ne ovat tärkeässä roolissa tuomassa esiin lasten ja nuorten, ikääntyneen väestön tai vammaisten henkilöiden näkökulmaa ja tarpeita hyvinvointialueen toiminnan suunnittelussa, valmistelussa, toteuttamisessa ja seurannassa. Lisäksi vaikuttamistoimielimet ovat mukana osallistumisen ja kuulemisen kehittämisessä hyvinvointialueella.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen vanhus- ja vammaisneuvostojen toimikauden pituus on hyvinvointialueen aluevaltuuston toimikauden mittainen ja nuorisovaltuuston kaksi vuotta.

Vaikuttamistoimielinten jäsenet valittiin hyvinvointialueen kunnissa toimivien vastaavien vaikuttamistoimielinten jäsenistä. Lisäksi hyvinvointialueen vanhusneuvostoon on valittu viisi järjestöedustajaa ikääntyneiden ja vanhusten parissa toimivista järjestöistä. Sujuvan vuoropuhelun varmistamiseksi on tärkeää, että kaikista Etelä-Karjalan kunnista on edustajat hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimissä. Edustajat vievät tietoa omaan kotikuntaansa ja tuovat vastavuoroisesti tietoa kunnista hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimeen.

Ensimmäisissä kokouksissa hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimille valittiin toimikaudelle puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat:

Vammaisneuvoston puheenjohtajaksi valittiin Anni Pitkämäki (Ruokolahti). Varapuheenjohtajaksi valittiin Jaana Kauppinen (Lappeenranta).

Nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Veeti Kondratjeff (Rautjärvi). Varapuheenjohtajaksi valittiin Eevi Romppanen (Lappeenranta)

Vanhusneuvoston puheenjohtajaksi valittiin Harri Aartelo (Lappeenranta). Varapuheenjohtajaksi valittiin Jaana Kuokka (Taipalsaari)

Kokousten pöytäkirjat tulevat myöhemmin nähtäville osoitteeseen https://mfiles.eksote.fi/kokoukset/ekhva

Vaikuttamistoimielinten toiminnasta saat lisätietoa Etelä-Karjalan hyvinvointialueen nettisivuilta osoitteesta https://www.ekhva.fi/hyvinvointialue/hyvinvointialue/hyvinvointialueen-paatoksenteko/vaikuttamistoimielimet/

Lisätietoja antaa
muutoskoordinaattori Heini Maijanen, [email protected], puh. 040 564 7145.

Customer service