• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Etelä-Karjalan hyvinvointialueen johtoryhmään nimettiin kolme professiojohtajaa
Etelä-Karjalan hyvinvointialueen logo

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen johtoryhmään nimettiin kolme professiojohtajaa

,

Etelä-Karjalan hyvinvointialueella avoinna olleisiin johtajaylilääkärin, hoitotyön johtajan ja sosiaalityön johtajan virkoihin on tehty valinnat. Hyvinvointialuejohtaja valitsi hakuprosessin päätteeksi ja myös hallituksen puheenjohtajistoa kuultuaan seuraavat henkilöt avoinna olleisiin johtajavirkoihin.

Johtajaylilääkäriksi valittiin Marjo Numminen, joka toimii tällä hetkellä sairaalan johtajana Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä. Varalle valitaan Pekka Korvenoja. Johtajaylilääkärin tehtäviin kuuluvat lakisääteiset hyvinvointialueen vastaavan lääkärin terveydenhuoltolaissa määritellyt tehtävät, ja hän johtaa ja valvoo yleisellä tasolla terveyden- ja sairaanhoitoa. Johtajaylilääkärin esimiehenä toimii terveydenhuollon toimialuejohtajaksi aiemmin valittu Juhani Grönlund.

Hoitotyön johtajaksi valittiin Kirsi Leino, joka toimii tällä hetkellä johtajaylihoitajana Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä. Varalle valitaan Kristiina Pihlajamäki. Hoitotyön johtaja toimii hyvinvointialueen hoitotyön ylimpänä viranhaltijana ja myös hänen esihenkilönään toimii terveydenhuollon toimialuejohtajaksi aiemmin valittu Juhani Grönlund.

Sosiaalityön johtajan virkaan valittiin Merja Heinonen, joka toimii tällä hetkellä perhe- ja sosiaalipalvelujen johtajana Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä. Varalle valitaan Tiina Kirmanen. Sosiaalityön johtaja toimii hyvinvointialueen sosiaalityön ylimpänä viranhaltijana ja hänen esihenkilönään toimii sosiaalipalvelun toimialuejohtajaksi marraskuussa valittu Anu Koivumäki.

Professiojohtajien virkoihin valitut henkilöt toimivat hyvinvointialueen johtoryhmässä ja ovat keskenään läheisiä työpareja. He osallistuvat myös terveydenhuollon ja kuntoutuksen sekä arjen tuen ja toimintakyvyn toimialueiden johtoryhmätyöskentelyyn.

Yhdessä työpariensa kanssa heidän työtehtäviinsä kuuluu matriisitehtävinä edistää laaja-alaisesti palvelutuotannon välistä toiminnallista integraatiota sekä eri ammattiryhmien välistä prosessi-integraatiota mm. vastaamalla potilaan ja asiakkaan palvelupolkujen kehittämisestä (yli toimialueiden rakentuva prosessiorganisaatio) väestön erilaiset tarpeet yhteensovittaen. Lisäksi he linjaavat oman ammattikuntansa professiokysymyksiä, vastaavat näyttöön perustuvien käytäntöjen toimeenpanosta ja laativat jatkuvan ammatillisen kehittymisen toimenpideohjelmia ja kehittävät moniammatillisen asiantuntijaorganisaation rakenteita.

Hyvinvointialuejohtaja Sally Leskinen toteaa, että valinnoissa painotettiin nykyiseen tilannekuvaan parhaiten vastaavaa toimeenpanokykyä, mutta näkemyksellisyyttä, potentiaalia ja kyvykkyyttä oli useammassakin hakijassa, joiden osaamista tulee kyetä uudistuvassa toiminnassa myös johtoryhmätasolla käyttämään.

Näin suuressa organisaatiossa käytännön muutoksia ja taktista johtamista toteutetaan useammalla tasolla ja lahjakkuudet, joita tässäkin haussa oli mukana, tulee tunnustaa ja heille antaa mahdollisuuksia tehdä tarvittavaa muutosta eri tasoilla”, kertoo Sally Leskinen. 

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen johtoryhmä

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen johtoryhmä on nyt näiden tehtyjen valintojen jälkeen koossa ja siihen kuuluvat

  • hyvinvointialuejohtaja Sally Leskinen
  • pelastusjohtaja Jani Kareinen
  • terveydenhuollon toimialuejohtaja (terveys- ja kuntoutuspalveluiden toimialue) Juhani Grönlund
  • sosiaalihuollon toimialuejohtaja (arjen tuen ja toimintakyvyn palveluiden toimialue) Anu Koivumäki
  • strategia- ja hallintojohtaja Kaisa Heino
  • vaikuttavuus- ja tietojohtaja Juuso Tamminen
  • henkilöstöjohtaja Nina Holopainen
  • tukipalveluiden johtaja Vesa Reponen
  • johtajaylilääkäri Marjo Numminen
  • hoitotyön johtaja Kirsi Leino
  • sosiaalityön johtaja Merja Heinonen
  • talousjohtaja Liisa Mänttäri
  • viestintäpäällikkö Minna Helle
  • johdon assistentti Sari Ikonen
  • henkilöstöedustaja (nimetään myöhemmin)

Johtoryhmä aloittaa työskentely heti tammikuussa kaikkien valittujen aloittaessa tehtävässään.

Lisätiedot:
Sally Leskinen, hyvinvointialuejohtaja, [email protected] p. 0400 497 418

Customer service