• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Läntisten ympäristökuntien koronarokotukset elokuussa

Läntisten ympäristökuntien koronarokotukset elokuussa

,

Eksote rokottaa koronarokotusten kaikkia rokotusannoksia elokuussa Luumäellä, Lemillä ja Savitaipaleella. Kaikki läntisten ympäristökuntien rokotukset tehdään vain ajanvarauksella. Varaa aika Eksoten asiointipalvelun (entinen hyvis) kautta tai soittamalla numeroon 05 352 2355 (soittopyynnön voi jättää valitsemalla 1).

Rokotuspäivät hyvinvointiasemilla

Luumäki: maanantaina 1.8.2022 sekä keskiviikkona 10.8. ja torstaina 11.8. klo 8.30–15.30. Rokotukset vain ajanvarauksella.

Lemi: keskiviikkoisin 3.8., 10.8., 17.8. ja 24.8. klo 8.30–15.30. Rokotukset vain ajanvarauksella.

Savitaipale: torstaisin 4.8., 11.8., 18.8. ja 25.8. klo 8.30–15.30. Rokotukset vain ajanvarauksella.

Neljäs rokoteannos tarjolla aiempaa laajemmalle väestöryhmälle

THL laajensi maanantaina 18.7.2022 neljänsien koronarokotusannosten rokotusryhmiä.

4. rokoteannos

  • 12 vuotta täyttäneille, jotka ovat voimakkaasti immuunipuutteisia, jos 3- rokotuksesta on kulunut vähintään 3–4 kk. Tälle ryhmälle suositellaan neljättä rokotusta, vaikka on sairastanut koronan
  • 60 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kk. Huolehdithan omaisena, että 80 vuotta täyttänyt läheisesi saa tarjolla olevat rokotteet.
  • 18–59-vuotiaille lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Lääketieteelliset riskiryhmät 1–2
  • Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta, jos rokotuksen ja sen jälkeisen sairastetun taudin väli on 6 viikkoa tai enemmän.

5. rokoteannos

  • THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille viidettä koronarokoteannosta. Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.
  • THL:n alustavien tutkimustulosten mukaan neljännen rokoteannoksen jälkeen vasta-aineiden määrä jää voimakkaasti immuunipuutteisilla keskimäärin kolmasosaan siitä rokotevasteesta, joka terveillä aikuisilla on kolmannen annoksen jälkeen. Voimakkaasti immuunipuutteisilla yksilöiden välinen vaihtelu rokotevasteessa on suurta, sillä immuunipuutoksen vakavuus vaikuttaa vasteeseen.
  • Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta myös immuunipuutteisilla henkilöillä, joten taudin sairastanut ja neljä rokoteannosta saanut henkilö ei tarvitse viidettä rokoteannosta tässä vaiheessa.
Customer service