• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Toimipisteet » Hyvinvointiasemat » Parikkalan hyvinvointiasema

Parikkalan hyvinvointiasema

Hyvinvointiasemien toimipisteet ovat kaikkien eteläkarjalaisten käytössä,
riippumatta kotiosoitteesta ja ‑kunnasta.

Digitaaliset palvelumme

Tiesitkö, että eteläkarjalaisena voit hoitaa monia asioita kanssamme digitaalisesti 24/7, vuoden jokaisena päivänä?

Hyvinvointiasemilla on mahdollista asioida myös etävastaanotolla hoitajan, lääkärin tai fysioterapeutin kanssa.

Voit myös itse varata hoitajan ja lääkärin etävastaanottoaikoja eAsioinnissa.

Ajanvaraus

Kiireellisissä ja kiireettömissä asioissa voit ottaa yhteyttä hyvinvointiasemien keskitettyyn palvelunumeroon ma-pe klo 7–20 ja muina aikoina päivystysapu 116 117. Sinut ohjataan oikeaan paikkaan hoidon tarpeen mukaisesti.  Puhelimessa tehdyn arvioinnin perusteella saat esimerkiksi kotihoito-ohjeita tai ajan hoitajan, fysioterapeutin tai lääkärin vastaanotolle. Varattu aika voi olla myös puhelinaika tai etävastaanotto. Kiireettömissä asioissa voit jättää myös takaisinsoittopyynnön. Soitamme takaisin saman päivän aikana. 

Kirjautumalla Etelä-Karjalan hyvinvointialueen eAsiointipalveluun voit esimerkiksi varata aikoja ja katsoa omat laboratoriotuloksesi sekä viestiä turvallisesti ammattilaisen kanssa. Kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. 

Vastaanottoajasta ja –paikasta lähetetään maksuton tekstiviestimuistutus edellisenä päivänä ennen varattua aikaa. Muistutusviesti tulee potilastietojärjestelmään merkittyyn matkapuhelinnumeroon, joten viesti voi tulla esim. lapsen huoltajalle. Muistutusviestiä ei lähetetä  päivystys- eikä Mallu-auton ajoista. Tekstiviestimuistutukseen luvan voit antaa aikaa varatessa. Muistutusviestin saapumatta jääminen ei ole peruste jättää hoitoaikaa käyttämättä. 

Keskitettyyn palvelunumeroon soittaminen ja jonottaminen on maksullista. Hinta riippuu soittajan puhelinliittymästä. Matkapuhelimesta maksu on keskimäärin 7–10 snt/min. 

Ilman ajanvarausta Walk-in vastaanotto ma 27.5.2024 alkaen, ma-pe klo 9-11

Walk-in vastaanotolla hoidetaan:

  • Yksittäiset rokotukset
  • Ompeleiden/hakasten poistot
  • Injektiot
  • Korvahuuhtelut (jos korvavahaa on pehmitetty etukäteen)
  • Punkin poistot

Ajan peruminen

Voit perua ajan myös tekstiviestitse 24/7 lähettämällä viestin numeroon +358 45 739 590 38. Mainitse viestissä nimesi tai lapselle varatussa ajassa lapsen nimi, ja aika jonka haluat peruuttaa. Aika tulee perua 24 tuntia ennen varatun ajan alkua, jotta se katsotaan perutuksi. 

Peruuttamattomasta ja käyttämättä jätetystä palvelusta voidaan periä erillinen maksu. (Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista 3 §).

Ilta‑, yö- ja viikonloppupäivystys

Kiireellisissä asioissa ota yhteyttä soittamalla numeroon 116 117Sinut ohjataan oikeaan paikkaan hoidon tarpeen mukaisesti. Hätätilanteessa soita 112.

Honkaharjun terveysasemalla toimii kiirevastaanotto iltaisin ja viikonloppuisin, äkillisiä sairastapauksia varten. Honkaharjun kiirevastaanotto on avoinna ma-pe klo 16–21, la-su ja arkipyhinä klo 8–21.  

Ympärivuorokautinen päivystys Etelä-Karjalan keskussairaalan yhteispäivystyksessä K‑siiven 1. kerroksessa (Kahilanniementie 2, Lappeenranta).

Linkki päivystysapu 116117 ja hoidon tarpeen arvion sivulle

Hyvinvointiaseman palvelut

Hyvinvointiaseman hallinto

Ylilääkäri Minna Häyhä puh. 040 556 2530  
Palvelupäällikkö Hanna Turunen puh. 040 545 7990
Palveluesihenkilö Enni Tolonen puh. 040 651 3074 

Customer service