• Keskussairaalan edessä oleva pysäköintialue on pois käytöstä 18.–19.4.2024 Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Kanssasi vauvasta vaariin » Perhe ja lapset » Neuvola » Perhevalmennus

Perhevalmennus

Perhevalmennusten tavoitteena on valmentaa perhettä synnytykseen, imetykseen, lapsen hoitoon ja kasvatukseen sekä vanhemmuuteen. Lisäksi tavoitteena on edistää vanhempien tietoja ja taitoja lapsen hoidosta, vanhemmuudesta, parisuhteesta, terveydestä ja terveystottumuksista sekä lapsen ja vanhemman välisestä vuorovaikutuksesta. 

Perhevalmennukset ja ilmoittautuminen

Etelä-Karjalan hyvinvointialueella vanhemmille tarjotaan seuraavia valmennuksia. Perhevalmennuksiin ovat tervetulleita myös puoliso tai tukihenkilö. Riittää, että vain yksi osallistuja ilmoittautuu valmennukseen. Mikäli haluat linkin myös puolison tai tukihenkilön sähköpostiin, voit lisätä sen ilmoittautumisen yhteydessä lisätietoja kohtaan.

Neuvolan perhevalmennus

Valmennus on tarkoitettu kaikille lasta odottaville perheille. Voit osallistua valmennukseen, kun sinulla on vähintään 24 raskausviikkoa. Valmennus toteutetaan verkossa Teams-yhteyden kautta. Valmennukseen voit ilmoittautua asiointipalvelussa kohdasta ajanvaraukset ryhmiin. Tarkista samalla, että tietosi ovat ajan tasalla. Lisää sähköpostiosoitteesi ilmoittautumisen yhteydessä “lisätietoja” kohtaan.

Synnytyssairaalan valmennus

Valmennus on tarkoitettu ensisynnyttäjille. Voit osallistua valmennukseen, kun sinulla on raskausviikkoja vähintään 34. Valmennukset toteutetaan verkossa Teams-yhteyden kautta tai tapaamisena EKKS-tiloissa. Valmennukseen voit ilmoittautua asiointipalvelussa kohdasta ajanvaraukset ryhmiin. Tarkista samalla, että tietosi ovat ajan tasalla.

Odottavien olohuone -tapahtumat

Tapahtumat on tarkoitettu kaikille lasta odottaville vanhemmille. Keskeisenä aiheena on lapsen tuoma muutos parisuhteeseen ja arkielämään lapsesta koituvaa iloa korostaen. Odottavien olohuoneet järjestetään verkostoyhteistyönä Kymenlaakson perhekeskuksen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueiden neuvoloiden sekä alueiden järjestöjen kanssa. Tilaisuudet toteutetaan verkossa Zoom-palvelun kautta.

Verkkoperhevalmennus materiaali

Naistalo.fi on eri sairaanhoitopiirien tuottama verkkopalvelu, joka tarjoaa tietoa ja tukea naistentauteihin ja synnytyksiin liittyen naisille, perheille ja ammattilaisille. Lisäksi monet tunnetut järjestöt tuottavat tietoa ja tukea lasta odottaville perheille. Tutustuthan ainakin seuraaviin osioihin:

Sähköiset palvelumme

Tiesitkö, että eteläkarjalaisena voit hoitaa monia asioita kanssamme sähköisesti 24/7, vuoden jokaisena päivänä?

Customer service