• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Eino (16) ja Samu (18), Keskussairaalan logistiikka: Parhaita kesätyöpaikkoja Lappeenrannassa

Eino (16) ja Samu (18), Keskussairaalan logistiikka: Parhaita kesätyöpaikkoja Lappeenrannassa

, , ,

Eino Jauhiainen ja Samu Kärkkäinen löysivät Ekhvan nuorten kesärekryn ilmoitukset netistä Duunitorilta ja Kuntarekrystä. Työpaikat löytyivät kesäkuun ajaksi Etelä-Karjalan keskussairaalan keskusvarastolta logistiikan tehtävistä.

16-vuotias Eino on pakkaillut tavaroita varastolla, toimittanut niitä osastoille ja lähitoimipisteisiin sekä hyllyttänyt tavaraa osastoille. 18-vuotias Samu on lisäksi tehnyt potilaskuljetustehtäviä.

– Olen kuljettanut hoitoon liittyviä sänkyjä ja potilaita sekä tehnyt myös lääkkeiden kuskausta, täsmentää Samu.

Esihenkilö kehuu napakoita tekijöitä, tekijät kehuvat työyhteisöä

Kesken haastattelun Samun ja Einon esihenkilö Saila huikkaa ovelta, että kesätyöläisten työhön on oltu todella tyytyväisiä. Eino ja Samu kokevat itsekin löytäneensä hyvän porukan.

– Täällä on tullut tosi hyvin huomioiduksi, paljon on tullut kehuja ja aina on autettu, kun on tarvittu. On ollut helppo kysyä, kertaa Eino.
– Yllätyin, miten täällä on hyvä porukka ja miten hyvin olen viihtynyt. Kaikkien kanssa on tultu hyvin toimeen ja täällä voi puhua muistakin kuin työasioista. Olen kokenut tämän parhaaksi työyhteisöksi, missä olen ikinä ollut, summaa Samu.

Oli kiva tulla heti alusta asti kuulluksi ja arvostetuksi.

Eino Jauhiainen

–Rehellisesti sanottuna olen kuullut myös paljon ikäviä asioita alalla töissä olevalta sukulaiselta, joten omia ennakkoluuloja oli. Itse olen viihtynyt täällä erittäin hyvin.

Samu Kärkkäinen

Ristiriitaiset ajatukset Ekhvasta työnantajana ovat kääntyneet erittäin positiiviseksi

Eino ja Samu olivat ennalta kuulleet sote-alasta ja Ekhvasta monenlaisia tarinoita. Oli kehuttu työyhteisöä, mutta myös kuultu ikäviä työhön liittyviä kokemuksia.

– Huomasin tuossa esimerkiksi perehdytyksen aikana helpomman tavan tehdä yksi asia, ja perehdyttäjä otti vinkin vastaan. Oli kiva tulla heti alusta asti kuulluksi ja arvostetuksi, miettii Eino.
– Rehellisesti sanottuna olen kuullut myös paljon ikäviä asioita alalla töissä olevalta sukulaiselta, joten omia ennakkoluuloja oli. Itse olen viihtynyt täällä erittäin hyvin, painottaa Samu.

Kesätöissä on saanut loppuajasta toimia myös hyvin itsenäisesti. Kesäsulut ovat tuoneet joitakin haasteita.

– Yksikin kuljetus olisi pitänyt viedä paikkaan, joka on tällä hetkellä kiinni. Tiesin kuitenkin miten toimia, ja sain puhelimen kautta tukea tilanteeseen, kertoo Samu.

Ekhva nähdään jo lähitulevaisuuden työpaikkana

Eino ja Samu suorittavat tällä hetkellä lukio-opintoja. Kirjoitusten jälkeen tulevaisuuden haaveissa siintävät Einolla insinööriopinnot ja Samulla kauppis. Molemmat kuitenkin toivovat pääsevänsä takaisin varastolle hommiin jo opintojen lomassa.

Kesätyöläisten haastattelujen lopussa kysytään aina, mitä kesätöissä olleet haluaisivat sanoa seuraavan kesän kesätöitä miettiville tai alaa harkitseville.

– Ehdottomasti kannattaa yrittää hakea, jos kiinnostusta on. Etenkin täällä ylävarastolla työ on aika ruumiillista, osa laatikoista painaa paljon. Jos vaan jaksaa töitä tehdä koko kuukauden, niin kannattaa hakea, neuvoo Eino.
– Rehellisesti sanoisin, että älkää hakeko, koska silloin olisi itsellä paremmat saumat päästä tänne takaisin. Kyllä tää on omasta mielestä parhaita työpaikkoja Lappeenrannassa, mitä nuorille on tarjolla, täydentää vielä Samu.

Kiitämme Einoa ja Samua kesätöissä olemisesta ja toivotamme innostusta syksyn opintoihin!

Lisätietoja:

Sanni Romo, HR-päällikkö, p. 040 651 1389, [email protected]
Hannele Muhonen, rekrytointiasiantuntija, p. 040 137 3589, [email protected]

Customer service