• Keskussairaalan edessä oleva pysäköintialue on pois käytöstä 18.–19.4.2024 Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Palvelut (Alatunniste) » Hammashoito » Suun terveydenhuollon palveluseteli

Suun terveydenhuollon palveluseteli

  • Palvelusetelillä voit ostaa siinä määriteltyä hammashoitoa palvelusetelijärjestelmään hyväksytyiltä yksityishammaslääkäreiltä. Palveluseteli on henkilökohtainen.
  • Palveluseteliin on määritelty sen voimassaoloaika. Sinun tulee ottaa yhteyttä mahdollisimman pian yksityishammaslääkäriin, jotta kaikki suunniteltu hoito ehditään suorittamaan palvelusetelin voimassaoloaikana.
  • Vuonna 2024 palveluseteleitä myönnetään hampaan ja/tai paikan lohkeamiin. Lohkeamapotilaalle palveluseteli voidaan myöntää suoraan hammashoidon ajanvarauksesta. Palveluseteleitä vastaanottavia yksityishammaslääkäreitä toimii Lappeenrannassa ja Imatralla. Yksityishammaslääkäreiden tiedot löydät hintalaskurista.​ 
Miksi hammashoidossa kannattaa valita palveluseteli?

Hammashoito palvelusetelillä on Kela-korvattua hoitoa edullisempaa, mutta terveyskeskusmaksuja jonkin verran kalliimpaa. Esim. suurin muovipaikka maksaa sinulle terveyskeskuksessa 61,20 € ja yksityisellä palvelusetelillä 86 €-146 €. Hoitoon pääsysi ja hoitosi valmistuminen voivat nopeutua. Lisäksi voit itse valita sinua hoitavan hammaslääkärin. Suuhygienisti ei voi tehdä hampaan ja/tai paikan korjausta.

Hammaslääkärin valinta ja ajanvaraus

Palvelusetelin hintalaskurista näet, ketkä yksityishammaslääkärit ottavat palveluseteleitä. Hintalaskurin avulla voit vertailla hoidon omavastuuosuutta eri yksityishammaslääkäreillä.
Lisää laskuriin toimenpide/toimenpiteet ja valitse hae, niin saat tiedot näkyviin.

Palvelusetelin hintalaskuri

​Sinun tulee varata aika valitsemaltasi yksityishammaslääkäriltä. Aikaa varatessasi ilmoita päätöksen numero ja T-alkuinen tuottajan varmenne.

Omavastuuosuus ei kerrytä terveydenhuollon maksukattoa. Palveluseteliä käytättäessäsi sinun maksettavaksi jää yksityishammaslääkärin hinnan ja palvelusetelin arvon välinen erotus.

Palvelusetelin käyttö ja maksaminen

Yksityishammaslääkäri tarkistaa palvelusetelin sisällön ja tekee potilaalle suppean tutkimuksen. Mikäli yksityishammaslääkärin hoitoehdotus poikkeaa palveluseteliin määritellystä hoidosta, tulee yksityishammaslääkärin sopia siitä ja muuttuvista asiakasmaksuista erikseen sinun kanssasi.

Palveluseteliä käyttäessäsi sinun maksettavaksi jää yksityishammaslääkärin hinnan ja palvelusetelin arvon välinen erotus.

Jos ostat yksityishammaslääkäriltä hammashoitopalveluja, joita ei ole määritelty palvelusetelissä, vastaat itse aiheutuvista kustannuksista.

Myös hammaslaboratoriomaksut ovat kokonaisuudessaan sinun maksettavia.

Sinun on itse maksettava peruuttamattomasta hoitoajasta perittävä maksu, mikäli jätät peruutuksen tekemättä tai perut ajan liian myöhään. Yksityishammaslääkäriltä saat tiedon, milloin hammashoitoaika tulee viimeistään perua ilman sakkomaksua.

Suun terveydenhuolto ei peri sinulta asiakasmaksuja.

Yksityishammaslääkärin laskuttamasta palveluseteliin liittyvästä maksusta ei ole mahdollista saada Kela-korvausta. Matkakustannuksista voi kuitenkin saada Kela-korvausta.

Asiakkaan asema

​Mikäli olet tyytymätön saamaasi palveluun, sinun tulee ilmoittaa siitä suoraan palveluntuottajalle. Tällaisissa tilanteissa voit saada tietoja ja neuvontaa kuluttajaneuvojalta. Sinulla on aina oikeus vaihtaa palveluntuottajaa.

Customer service