Kutsuntojen ennakkoterveystarkastukset ja palveluskelpoisuusarviot Etelä-Karjalan kunnissa 2023

Kutsuntojen ennakkoterveystarkastukseen kuuluu terveydenhoitajan ja lääkärin tekemä terveystarkastus.

Lappeenrannan ja Imatran lukioissa opiskelevat sekä Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän oppilaitoksissa opiskelevat (Saimaan ammattiopisto Sampo)

Varaa aika oman oppilaitoksen terveydenhoitajan vastaanotolle heti, kun Puolustusvoimien paperit ovat tulleet. Ajanvaraus ensisijaisesti Etelä-Karjalan hyvinvointialueen eAsioinnin kautta. Voit varata ajan myös puhelimitse p. 05 352 7260 (ti–pe klo 12 alkaen).

Terveydenhoitajan vastaanotolle tullessa mukana tulee olla valmiiksi täytettynä Puolustusvoimilta saatava ”kyselylomake varusmiespalvelusta ja terveydentilan tutkimista varten” sekä mahdolliset silmälasit ja todiste silmälasien vahvuudesta ja muut mahdolliset, palveluskelpoisuuteen vaikuttavat tiedot.

Terveydenhoitajan tutkimuksen jälkeen saat ajan lääkärille. Opiskelijoiden lääkärintarkastukset tehdään 16.6.2023 mennessä.

Taavetin, Savitaipaleen, Parikkalan ja Rautjärven lukiossa opiskelevat
Käy varaamassa aika suoraan oman lukion terveydenhoitajalta.

Muut kutsuntaikäiset (jos et opiskele yllä mainituissa oppilaitoksissa) ja uudelleen palveluskelpoisuusarvioon tulevat

Kutsuntaikäisten tarkastukset keskitetään Lappeenrantaan ja Imatralle. Pyydämme varaamaan ajan tarkastukseen heti, kun Puolustusvoimien paperit ovat tulleet, viimeistään maaliskuun loppuun mennessä. Ajanvarauksen terveydenhoitajan vastaanotolle voi tehdä Etelä-Karjalan hyvinvointialueen puhelinpalvelun kautta p. 05 352 7260 (ti–pe klo 12 alkaen). Terveydenhoitajan tutkimuksen jälkeen saat ajan lääkärille. Lääkärin terveystarkastukset terveys- ja hyvinvointiasemilla tehdään 23.6.2023 mennessä.

Ota mukaasi vastaanotolle mahdolliset palveluskelpoisuuteen vaikuttavat tiedot sekä kuvallinen henkilöllisyystodistus, valmiiksi täytetty ”kyselylomake varusmiespalvelusta ja terveydentilan tutkimista varten” ja todistus saamistasi rokotuksista. Jos käytät silmälaseja, ota mukaan silmälasit ja optikon tai silmälääkärin antama todiste silmälasien vahvuudesta.