• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Vantaan kouluampuminen järkyttää, lapsilla voi olla tarve puhua

Vantaan kouluampuminen järkyttää, lapsilla voi olla tarve puhua

, ,

Vantaan tiistaiaamuinen kouluampuminen järkyttää. Erityisesti lapsille ja nuorille uutiset ja sosiaalisen median julkaisut voivat aiheuttaa pelkoa. Usein uutisten aiheuttaman ahdistuksen syynä on lapsen kokema huoli itsensä tai hänen läheistensä hyvinvoinnista.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto antaa vinkkejä siitä, miten järkyttävistä uutisista on hyvä keskustella kotona ottaen huomioon lapsen ikä.

Lue MLL:n ohjeet tästä

Myös Etelä-Karjalan hyvinvointialueella (Ekhva) on omat kriisiapusivut. Näillä sivuilla neuvotaan muun muassa seuraavaa:

  • Puhu lapsen kanssa tapahtuneesta (ikätaso huomioiden) ja ole lapsen lähellä, pidä sylissä.
  • Lapsi reagoi kriiseihin samalla tavoin kuin aikuinen.
  • Kannusta lasta ilmaisemaan tunteita, itkemään jos itkettää. Kannusta piirtämään ja leikkimään.
  • Älä peittele liikaa omia tunteitasi.
  • Pidä kiinni arkirutiineista, se helpottaa lasta.

Jos koululaisilla ja opiskelijoilla on tapahtuneeseen liittyvää keskustelutarvetta tai tilanne ahdistaa, voi olla yhteydessä omaan koulukuraattoriin tai terveydenhoitajaan.

Mikäli tilanne aiheuttaa ahdistusta ja herättää tarvetta keskustella, voi Etelä-Karjalassa olla yhteydessä myös sosiaali- ja kriisipäivystykseen (p. 040 651 1828).

Customer service