• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Yleinen » Uran alussa saatu tunnustus kannustaa – yksi Vuoden 2023 Nouseva tähti -sairaanhoitajista löytyy Lappeenrannasta 
Hymyilevä silmälasit omaava nuori nainen hymyilee kameralle. Hänellä on tummansininen lyhythihainen sairaanhoitajan työasu ja hän seisoo sairaalan käytävällä nojaten kullanväriseen kierteiseen paksuun pylvääseen.

Uran alussa saatu tunnustus kannustaa – yksi Vuoden 2023 Nouseva tähti -sairaanhoitajista löytyy Lappeenrannasta 

, , , , , , ,

Etelä-Karjalan keskussairaalan sairaanhoitaja Eerika Rantanen on saanut Suomen Sairaanhoitajien hallituksen myöntämän Vuoden 2023 Nouseva tähti -tunnustuksen. Tunnustuksen tarkoituksena on tuoda esiin työuransa alussa olevia sairaanhoitajia sekä kannustaa heidän urakehitystään ja hoitotyön kehittämistä. Onnittelemme lämpimästi Eerikaa! 

Tunnustuksen osuminen omalle kohdalle oli Eerikalle täysi yllätys, sillä hän ei tiennyt edes olevansa ehdolla:  

Hymyilevä silmälasit omaava nuori nainen hymyilee kameralle. Hänellä on tummansininen lyhythihainen sairaanhoitajan työasu ja hän seisoo sairaalan käytävällä nojaten kullanväriseen kierteiseen paksuun pylvääseen.

Olin Espanjassa lomalla ja työkaverit laittoivat viestiä. Olin todella hämmentynyt, ja mielessä pyöri, että ai mie vai. Tästä tuli kyllä tosi hyvä mieli, ja luottamus omaan oppimiseen ja osaamiseen kasvoi.

Eerikan esihenkilö Tiina Konsti oli ehdottanut Eerikaa tunnuksen saajaksi, ja kertoo Eerikan tuovan koko osastolle pirteyttä ja positiivisuutta omalla olemuksellaan. 

– Hän kohtaa potilaat ja omaiset kunnioittavasti ja ammatillisesti. Eerika haluaa kehittää hoitotyötä ja jakaa tietoa koko henkilöstölle. Erityisosaamisena on IBD-potilaan hoitotyö. 

Eerika on sairaanhoitajan ammatistaan ylpeä ja niin olemme mekin Eerikasta K5:lla, sanoo Tiina Konsti. 

Eerika valmistui sairaanhoitajaksi joulukuussa 2021 ja työskentelee nyt Etelä-Karjalan keskussairaalan K5-osastolla, joka on sisä-, sydän- ja ihotautien vuodeosasto. 

Lukioaikana hän oli ajatellut lääkärin ammattia, mutta tuli laittaneeksi hakupaperit sairaanhoitajaopintoihin, koska johonkin piti lukion jälkeen hakea. Tämä olikin onnekas vahinko tai valinta, koska hän huomasi pitävänsä sairaanhoitajan työstä.  

– Ihmisen biologia kiinnostaa minua, ja on ihanaa, että pääsen käyttämään teoriaa käytännössä sekä olemaan ihmisten kanssa, kertoo Eerika.  

Tulevaisuuden osalta hän miettii ylempään ammattikorkeakoulututkintoon hakeutumista ja mahdollisesti sen jälkeen esimiestehtäviin kouluttautumista, mutta nyt hän viihtyy nykyisessä työssään erinomaisesti. 

  Eerika kertoo, että työssä on paljon asioita, joihin voi sanoa mielipiteensä ja vaikuttaa työn kehittämiseen.  

– Esimerkiksi käymäni tulehduksellisten suolistosairauksien IBD-erikoistumiskoulutuksen pohjalta olen pitänyt osastotunteja työkavereille ja jakanut osaamistani ja tietoa muille. Ja perustin osastolle nurkkauksen, josta löytyvät alkuohjauslehtiset.  

– On mahtavaa, että tunnustuksia jaetaan. Uran alussa tuntuu monesti siltä, että enhän mie mitään osaa, mutta kyllä sitä oppii ja tärkeintä on, että yrittää, kannustaa Eerika. 

Nousevat tähdet -tunnustus

Suomen Sairaanhoitajat -yhteisön hallituksen myöntämän Nousevat tähdet -tunnustuksen tarkoituksena on tuoda esiin työuransa alussa olevia sairaanhoitajia sekä kannustaa heidän urakehitystään ja hoitotyön kehittämistä. 

Tunnustus jaetaan vuosittain yhdelle tai useammalle sairaanhoitajalle. Vuonna 2023 tunnustuksen sai 15 sairaanhoitajaa.  

Valitun sairaanhoitajan tulee olla esimerkillinen omassa työssään ja osoittaa kehittyvää ja kehittävää työotetta. Hän osallistuu aktiivisesti ammatillisiin asioihin ja hänellä on myönteinen asenne ammattikuntaa ja työtä kohtaan. 

Linkit: 

15 uransa alussa olevaa sairaanhoitajaa sai Nouseva tähti -tunnustuksen | Sairaanhoitajat 

Nousevat tähdet -palkinto | Sairaanhoitajat 

Lisätietoja:

Eerika Rantanen, sairaanhoitaja, [email protected] 

Tiina Konsti, K5-osaston esihenkilö, puh. 044 791 5270, [email protected]   

Customer service