• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Työ hyvinvointialueella » Plastiikkakirurgian erikoistumiseen oppia Lappeenrannasta
Kirurgi operoimassa potilasta. Pukeutunut suojalaseihin, maskiin, hanskoihin, leikkausmyssyyn ja -kaapuun.

Plastiikkakirurgian erikoistumiseen oppia Lappeenrannasta

,

Mikko Lepaus on aina tiennyt haluavansa olla plastiikkakirurgi. Plastiikkakirurgian 4 kuukauden näyttöjakson jälkeen kesällä 2023 HUSin alueella Mikko mietti mihin päin Suomea suunnata, ja ystävän suosituksesta hän päätyi Lappeenrantaan.

Tavoitteena ennen varsinaista plastiikkaan erikoistumista oli oppia kirurgiasta monipuolisesti lisää ja päästä leikkaamaan mahdollisimman paljon. Mikon vajaa puolivuotinen pesti venyikin lähes vuoden mittaiseksi Lappeenrannassa, kun hyvän vastaanoton jälkeen Mikko huomasi pääsevänsä leikkaamaan paljon oppimismyönteisessä ympäristössä.

Lappeenrannassa erikoistuvat ja erikoislääkärit jakavat yhteisen tilan, ”hollituvan”. Hollituvassa on mutkaton ilmapiiri, jossa vaihdetaan niin arkisia kuulumisia kuin konsultoidaan matalalla kynnyksellä erikoislääkäreitä ihan kasvotusten, ilman puhelinrumbaa. Huumorikin kukkii ja henki on kaikin puolin hyvä.

Alun perin Mikon taival lääkäriksi alkoi vuonna 2011 lääketieteen opinnoilla Tartossa. Valmistumisen jälkeen, vuonna 2017 muutama vuosi vierähti terveyskeskuksessa. Tämän jälkeen kirurgia vei niin sanotusti miehen mennessään. Tutuksi on tullut etenkin HUSin alue ja työjaksoja hän on tehnyt mm. ortopedialla Peijaksessa, gastrokirurgialla Jorvissa, thoraxkirurgialla Meilahdessa ja plastiikalla Töölössä sekä Jorvissa. Plastiikkakirurgian erikoislääkärin opintojen runkokoulutus onkin jo tehty. Seuraavaksi Mikko siirtyy plastiikkakirurgian eriytyvään vaiheeseen takaisin HUSille.

Mikon mieleenpainuvin leikkaus Lappeenrannassa on ehdottomasti ollut Fournier’n gangreeni, harvinainen ja hengenvaarallinen sukuelinten, välikannaksen, ja perianaaliseudun kuolioita aiheuttava pehmytkudosinfektio. Pelkkää kiitosta Mikolta saa mahdollisuus monipuoliseen leikkauskokemukseen useilla aloilla. Lisäksi Lappeenrannassa poikkeuksellista on ollut se, että kaikki on kirurgian alat ovat edustettuna kompaktisti saman katon alla. Ihan parasta Lappeenrannassa onkin ollut yhteisöllisyys. Kun jaetaan arkea ja töitä yhdessä samoissa tiloissa, tutustuu kollegoihin aivan eri tasolla. Työn vastapainoksi aika kuluu kuntosalilla. Kirurgeilla on myös oma sählyvuoro, jonne muidenkin alojen erikoistuvat ovat tervetulleita. Plussana Mikolle myös se, että kotiseudulle Helsinkiin on lyhyt parin tunnin junamatka.

Kirurgi operoimassa potilasta. Pukeutunut suojalaseihin, maskiin, hanskoihin, leikkausmyssyyn ja -kaapuun.

Mieleenpainuvin leikkaus on Lappeenrannassa ehdottomasti ollut Fournier’n gangreeni.

Mikko Lepaus, plastiikkakirurgian erikoistuva lääkäri

Lisätietoja

Antti Hietaranta, ylilääkäri (kirurgia), puh. 044 791 5275, [email protected]
Marianne Svahn, rekrytointi (lääkärit), puh. 040 137 2320, [email protected]

Kiinnostuitko erikoistumisesta Ekhvalla?

Customer service