• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Tervetuloa Etelä-Karjalaan pelastuspäällikkö Juuso Punnonen

Tervetuloa Etelä-Karjalaan pelastuspäällikkö Juuso Punnonen

, , ,
  1. Tervetuloa Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen pelastuspäälliköksi Juuso Punnonen! Kuka olet ja mistä tulet?Kiitos! Olen Helsingissä asuva perheenisä ja olen työskennellyt pelastuslaitoksen operatiivisessa toiminnassa reilut kymmenen vuotta. Harrastan musiikkia ja liikuntaa vapaa-ajalla. Olen savonlinnalaislähtöinen ja asunut Lappeenrannassakin vajaat kuusi vuotta ennen Helsinkiin muuttoa, eli voisi sanoa paluumuuttajaksi.
  2.  Miksi juuri Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen pelastuspäälliköksi? Tehtäväkuvaus oli mielenkiintoinen ja looginen seuraava askel työuralla. Haetun henkilön kuvauskin sopi itseeni. Hakupäätöstä helpotti myös tuttu ympäristö ja työkaverit, sillä olen työskennellyt Etelä-Karjalassa aiemmin palomestarina. Etelä-Karjalassa on hyvä jengi ja tekemisen meininki. Olen kuullut myös muutosten tuulista pelastuslaitoksella, joten odotan innolla uutta tehtävää ja uusia haasteita.
  3.  Aloitat meillä keväällä. Muutatko maakuntaan? Joko asunto on löytynyt? Kyllä, tarkoitus on muuttaa viimeistään kesällä Lappeenrantaan. Asuntoa ei ole vielä löytynyt, mutta etsintä on käynnissä.
  4.  Millainen esihenkilö olet ja mitä uutta tuot Etelä-Karjalan pelastuslaitokselle? Olen yhteistyölähtöinen esihenkilö. Uskon, että paras lopputulos saadaan, kun jokainen voi tuoda vahvuutensa yhteiseen pottiin. Esihenkilötyö on minulle palvelutehtävä sekä työnantajan että alaisten suuntaan. Edustan työnantajan intressiä ja pyrin luomaan alaisille onnistumisen mahdollisuudet omissa tehtävissään. Pyrin aina olemaan rauhallinen, tasapuolinen ja rationaalinen esihenkilönä. Taskun pohjille on jäänyt ainakin prosessiorganisaatio-osaamista ja ”ison talon” toimintamalleja, joita voidaan varmasti soveltaa pienemmälläkin laitoksella.
  5.  Mitkä ovat mielestäsi maakunnan pelastuslaitoksen suurimmat haasteet seuraavien vuosien aikana tulevan vastuualueesi näkökulmasta? Palveluntuotannon säilyttäminen koko alueella muuttuvassa taloustilanteessa vaatii prosessien tehostamista ja järjestelmämme uudelleentarkastelua. Tämä kokonaisuus väestörakenteen muutoksen kanssa ovat innovatiivista ajattelua ja soveltamista vaativia suuria haasteita. Haasteet ovat kuitenkin tehty voitettaviksi, joten uskon, että näistäkin löydetään parhaat ratkaisut yhteistyöllä pelastuslaitoksen sisällä ja sidosryhmissämme. 
Customer service