• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Etelä-Karjalan keskussairaala ja medisiininen osaamiskeskus palkittiin yhtenä parhaimmista nuorten lääkärien koulutuspaikoista
Kaksi valkotakkista lääkäriä hymyilee toisilleen, tummapartainen mies ja tummahiuksinen nainen, miehen kasvot näkyvät kameralle, nainen näkyy kuvattuna takaa päin.

Etelä-Karjalan keskussairaala ja medisiininen osaamiskeskus palkittiin yhtenä parhaimmista nuorten lääkärien koulutuspaikoista

, , ,

Suomen Lääkäriliitto ja Nuorten Lääkärien Yhdistys julkistivat torstaina 25.1.2024 Koulutuspaikkakyselyn 2023 tulokset. Etelä-Karjalan keskussairaala ja Etelä-Karjalan Medisiininen osaamiskeskus* saivat täydet viisi tähteä ja kuuluvat palkittavien koulutuspaikkojen joukkoon.

Vuosittain tehtävän koulutuspaikkakyselyn tekevät yhteistyössä Suomen Lääkäriliitto ja Nuorten Lääkärien Yhdistys. Kysely kartoittaa suomalaisten erikoistuvien lääkärien koulutusolosuhteita, ohjausta sekä yleisemmin työoloja ja työn kuormittavuutta nykyisessä koulutuspaikassa. Koulutuspaikkakyselyssä koulutettavat arvioivat koulutuspaikkaansa asteikolla nollasta kymmeneen.

Tärkeimpinä kriteereinä suosittelulle nousevat hyvä työilmapiiri, opetusmyönteisyys, hyvä johtaminen sekä hyvä seniorituki. Nuorten Lääkärien Yhdistyksen mukaan hyvän koulutuspaikan ominaisuuksia ovat muun muassa sellainen kuormituksen taso, joka mahdollistaa oppimisen, koulutuksen suunnitelmallisuus, hyvä perehdytys, joustavat konsultointimahdollisuudet, hyvä ja saatavilla oleva ohjaus, koulutuksiin pääsy, vaikutusmahdollisuudet työhön sekä hyvä työyhteisö ja työilmapiiri.

–Tämä on loistava uutinen ja kertoo siitä, että pitkäjänteinen rekrytointi- ja koulutustyö sekä ennen kaikkea meidän loistavien kouluttajalääkäreiden panostus Me koulutamme sinua -toimintamallin mukaisesti kantaa tulosta. Emme ole antaneet tyhjiä lupauksia tänne erikoistumaan tuleville lääkäreille ja annetuille lupauksille on löytynyt katetta, iloitsee HR-päällikkö Sanni Romo.

Rekrytointiasiantuntija Marianne Svahn kertoo, että vuosittain Etelä-Karjalan hyvinvointialueella kouluttautuu kymmenittäin erikoistuvia lääkäreitä.
– Tälläkin hetkellä meillä on tarjota lukuisia kiinnostavia kouluttautumismahdollisuuksia eri yksiköissämme lääkäreille ja erikoistumispaikkaa voi hakea meiltä ympäri vuoden, kertoo Svahn.

–Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun pärjäämme vastaavassa vertailussa. Kiitos kuuluu kaikille erikoislääkäreille, jotka oman työnsä rinnalla kouluttavat nuoria lääkäreitä, johtajaylilääkäri Marjo Numminen toteaa.

Linkit: Nuorten Lääkärien Yhdistyksen koulutuspaikkakyselyn tulokset 25.1.2024

Lisätiedot medialle

Sanni Romo
HR-päällikkö
[email protected]
puh. 040 651 1389

Marianne Svahn
Rekrytointiasiantuntija
[email protected]
puh. 040 187 3217

Marjo Numminen
Vs. sairaalan johtaja, johtajaylilääkäri
[email protected]
puh. 040 127 4200

* Medisiininen osaamiskeskus käsittää sisätautien, keuhkosairauksien, ihotautien, kardiologian ja neurologian lääkärit ja psykologit sekä syöpätautien ja sädehoidon lääkärit ja fyysikot.

Customer service