Kategoriat
Asiakkaalle Lemi Rautjärvi Yleinen

Lemin ja Rautjärven laboratorioiden aukioloaikoja supistetaan 15.5.2023 alkaen

HUS laboratoriotiedote

Lemin ja Rautjärven laboratorioiden aukioloaikoja supistetaan toistaiseksi niiden vähäisen kävijämäärän ja alhaisen ajanvarausasteen vuoksi. Lemin laboratorio on 15.5.2023 alkaen auki maanantaisin ja keskiviikkoisin, ja Rautjärven laboratorio maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin.

Molempien näytteenottopisteiden aukioloaika edellä mainittuina päivinä on jatkossakin klo 7:00 – 14:30. Mikäli johonkin aukiolopäivistä osuu arkipyhä, näytteenottopiste on suljettuna.

Näytekuljetukset laboratoriosta jatkuvat entiseen tapaan kaikkina arkipäivinä, eli hyvinvointisemien vastaanotoilla on mahdollista ottaa esim. virtsanäytteitä, ja toimittaa ne analysoitavaksi Etelä-Karjalan keskussairaalan tai Honkaharjun laboratorioon näytekuljetuslaukussa huomioiden näytteiden säilyvyyden.

Sekä Lemin että Rautjärven laboratorioissa jatketaan kaikkia niissä aiemmin tehtyjä tutkimuksia, esim. joukkopapa-näytteenottoja veri- ja virtsanäytteenoton sekä sydänfilmien oton lisäksi. Myös vieritesti-valikoima säilyy ennallaan aukiolopäivinä. Rautjärven spirometriat siirtyvät keskiviikoilta torstai-iltapäiviin, mutta niiden viikoittainen määrä pysyy ennallaan.