• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Yleinen » Johdon blogissa: Kuinka järjestää työn ja maailman kaaos?
myrskyisä taivas

Johdon blogissa: Kuinka järjestää työn ja maailman kaaos?

, ,

Tein maaliskuussa uuden sähköpostikansion, jonka nimi on ”korona, sota ja lakko”. Eriskummalliseksi on maailma mennyt. Nyt voin siirtää näihin teemoihin liittyvät viestit kaltaistensa seuraan ja säilöä niitä siellä, kunnes maailma palaa normaaliksi.

Työn organisointi sähköpostikansioiden, työlistojen ja kalenterimerkintöjen avulla on jokapäiväistä peliä, jossa selviää hyvällä tuurilla ja hyvällä taktiikalla. Ihmeellistä, että asiat tulevat hoidetuksi ja saavuttavat päätöksen, kun tehtäviä tulee joka puolelta niin paljon ja erilaisten asioiden laajuus sote-kuntayhtymässä ja hyvinvointialueella on rajaton. Kuinka suurta asioiden kirjoa voi yksi ihminen työssään hallita? Kun työnkuvaa sekoittamaan lisätään vielä pandemia, sodan vaikutukset ja työvoimapula, milloin tulee kaaoksensietokyvyn raja vastaan?

Jo normaalioloissa lainsäätäjän asettamat vaatimukset toimialallemme ovat kovat ja kansalaisten odotukset korkealla: Etelä-Karjalan hyvinvointialueen tulee tarjota laadukkaat ja kustannustehokkaat sosiaalihuollon, terveydenhuollon, pelastustoimen ja hallinnon palvelut kaikille ja huolehtia siitä, että jokainen potilas, asiakas ja hyvinvointialueen jäsen saa tarvitsemansa, ja jokainen asia tulee hoidetuksi.

Sanoisin, että tätä tehtävää toteuttaessa teemme ihmeitä joka ikinen päivä. Olemme kaikki kaaoksen hallinnassa huippuja.

Odotan sitä päivää, että saan poistaa uuden sähköpostikansioni tarpeettomana ja tilalle tulee jotain yksinkertaisempaa ja toiveikkaampaa. ”Maailman rauha ja sisäinen rauha” olisi hyvä.

Mari Kähkönen, lakimies, Eksote

Customer service