• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Etelä-Karjalan hyvinvointialue: Etelä-Karjalan aluevaltuuston puheenjohtajaksi Jukka Kopra ja aluehallituksen puheenjohtajaksi Anneli Kiljunen
Kuvassa näkymä auditorioon, jossa aluevaltuutetut aloittamassa kokoustaan.

Etelä-Karjalan hyvinvointialue: Etelä-Karjalan aluevaltuuston puheenjohtajaksi Jukka Kopra ja aluehallituksen puheenjohtajaksi Anneli Kiljunen

,

Etelä-Karjalan aluevaltuuston ensimmäisessä kokouksessa torstaina 24.3.2022 aluevaltuutetut valitsivat valtuuston puheenjohtajiston ja aluehallituksen kokoonpanon. Lisäksi käsittelyssä oli mm. hyvinvointialuejohtajan viran perustaminen, väliaikaisen hyvinvointialuejohtajan nimeäminen, hallintosääntö, hyvinvointialueen johtamisjärjestelmä ja ylätason organisaatio. Kaikilla kiinnostuneilla oli mahdollisuus seurata kokousta Eksoten YouTube-kanavalta livestriimin kautta. Kokouksen tallenne on katsottavissa livestriimi-linkin kautta kahden viikon ajan.

Kuvassa näkymä auditorioon, jossa aluevaltuutetut aloittamassa kokoustaan.
Aluevaltuusto: Tammikuussa aluevaaleissa valitut Etelä-Karjalan aluevaltuutetut kokoontuivat ensimmäiseen kokoukseensa.

Kokouksen avasi valtuutettu Juha Rantalainen ja hän toimi kokouksen puheenjohtajana aina siihen saakka, kunnes valtuusto oli valinnut aluevaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat.  

Aluevaltuuston ja aluehallituksen puheenjohtajiston valinnat

Aluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Jukka Kopra KOK, 1. varapuheenjohtajaksi Eeva Arvela SDP ja 2. varapuheenjohtajaksi Lassi Valkeapää KESK ja 3. varapuheenjohtajaksi Ilpo Heltimoinen PS. Aluevaltuusto koostuu tammikuun 2022 aluevaaleissa valituista 59 aluevaltuutetusta ja heidän toimikautensa kestää vuoteen 2025 saakka.

Kuvassa kukkakimppujen kera aluevaltuuston puheenjohtajisto vasemmalta lukien Lassi Valkeapää, Eeva Arvela ja Ilpo Heltimoinen.
Aluevaltuuston puheenjohtajisto: Kuvassa vasemmalta lukien aluevaltuuston puheenjohtajiksi valitut 2. varapuheenjohtaja Lassi Valkeapää, 1. varapuheenjohtaja Eeva Arvela ja 3. varapuheenjohtaja Ilpo Heltimoinen. Kuvasta puuttuu aluevaltuuston puheenjohtajaksi valittu Jukka Kopra.

Aluevaltuuston puheenjohtajiston valinnan jälkeen kokousta siirtyi johtamaan aluevaltuuston 1. varapuheenjohtajaksi valittu Eeva Arvela Jukka Kopran ollessa estynyt osallistumaan kokoukseen.

Aluehallituksen puheenjohtajaksi valittiin Anneli Kiljunen SDP, 1. varapuheenjohtajaksi Helena Puolakka KOK, 2. varapuheenjohtajaksi Vesa Örmark KESK ja 3. varapuheenjohtajaksi Marja Estola VIHR. Aluehallituksen koko on 13 jäsentä ja sen toimikausi on 2022–2025. Aluehallitus kokoontui aluevaltuuston kokouksen jälkeen ensimmäiseen omaan kokoukseensa.

Kuvassa aluehallituksen puheenjohtajisto kukkakimppujen kera vasemmalta lukien Helena Puolakka, Anneli Kiljunen, Vesa Örmark ja Marja Estola.
Aluehallituksen puheenjohtajisto: Kuvassa vasemmalta lukien aluehallituksen puheenjohtajiksi valitut 1. varapuheenjohtaja Helena Puolakka, puheenjohtaja Anneli Kiljunen, 2. varapuheenjohtaja Vesa Örmark ja 3. varapuheenjohtaja Marja Estola.

Hallintosääntö hyväksyttiin

Aluevaltuusto hyväksyi Etelä-Karjalan hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen VATE:n valmisteleman hyvinvointialueen ylemmän johtamisjärjestelmän rakenteen, jolla tarkoitetaan luottamusorganisaatiota ja hyvinvointialuejohtajan sekä hänen suorassa alaisuudessaan olevia toimintoja.

Lain mukaan hyvinvointialueella tulee olla aluevaltuusto, aluehallitus, tarkastuslautakunta, aluevaalilautakunta ja yksilöasioiden jaosto sekä vaikuttamistoimielimet (vanhus- ja vammaisneuvosto ja nuorisovaltuusto). Etelä-Karjalassa näiden lisäksi päätettiin perustaa osallisuus- ja demokratiajohtokunta, henkilöstöasioiden jaosto ja turvallisuuslautakunta.

Aluevaltuusto hyväksyi äänestyksen jälkeen myös hallintosäännön, joka tuli voimaan välittömästi. Lisäksi aluevaltuusto hyväksyi yksimielisesti asiassa jätetyn toimenpidealoitteen.

Hyvinvointialuejohtajan rekrytointi käynnistyy

Aluevaltuusto päätti perustaa hyvinvointialuejohtajan viran ja käynnistää hyvinvointialuejohtajan rekrytoinnin. Vt. hyvinvointialuejohtajaksi nimitettiin Eksoten vt. toimitusjohtaja Santtu Niemi. Hän toimii toimitusjohtajan työn ohessa vt. hyvinvointialuejohtajana siihen saakka, kunnes varsinainen hyvinvointialuejohtaja on valittu ja ottaa tehtävän vastaan.

Hyvinvointialueen käynnistymisen valmistelua tehneen Etelä-Karjalan hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen VATE:n kausi päättyi aluevaltuuston aloittaessa työnsä. Aluevaltuustolle annettiin tiedoksi väliraportti valmistelutyön keskeisistä tuloksista ja tehtävistä vuodelle 2022. Nyt hyvinvointialueen valmistelusta vastaa aluevaltuusto.

Kokouksen päätteeksi aluevaltuusto sai lisätietoja Etelä-Karjalan hyvinvointialueen strategiatyön etenemisestä kevään 2022 aikana.

Aluevaltuuston pöytäkirja on nähtävänä viimeistään kokousta seuraavan viikon perjantaista lähtien hyvinvointialueen verkkosivuilla. Kokouksen tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan Eksoten YouTube-kanavalta: https://youtu.be/2B88N1nQ4dk

Seuraava aluevaltuuston kokous on keskiviikkona 18.5.2022.

Customer service