• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Työntekijöiden rekrytointi uuteen ympärivuorokautiseen palvelukotiin onnistui yli odotusten Lappeenrannassa
Pormestarinkadulle rakenteilla oleva talo

Työntekijöiden rekrytointi uuteen ympärivuorokautiseen palvelukotiin onnistui yli odotusten Lappeenrannassa

,

Lappeenrannan keskustaan valmistumassa olevan Pormestarinkadun palvelukodin haku yllätti. Haussa oli 23 lähihoitajan tehtävää, 2 sairaanhoitajaa, 6 hoiva-avustajaa ja esihenkilö sekä hoitoapulainen. Nämä paikat on saatu täytettyä. Toimipisteen vastaavan haku on käynnissä parhaillaan.

– Hoitajien ja hoiva-avustajan tehtäviä haki 142 henkilöä. Kun hakemusten määrä alkoi selvitä, palkkasimme toimintakyky- ja hoivapalveluille henkilön avustamaan rekrytointiprosessissa, että saimme haastattelut ja yhteydenotot tehtyä huolellisesti, kertoo palvelupäällikkö Hanna Rönkkönen Etelä-Karjalan hyvinvointialueen asumispalveluyksiköstä. 

– Pormestarinkadun tulevan ympärivuorokautisen palvelukodin rekrytoinnin onnistuminen näin hienosti on meille valtavan suuri ilon aihe. Uudiskohteena työpaikat kiinnostivat hakijoita ilahduttavan paljon. Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiseikkaa, että meillä on vaikeuksia rekrytoida henkilökuntaa moniin muihin yksiköihimme. Yksiköiden asukaspaikkoja on jouduttu sulkemaan, koska työntekijöitä ei yksinkertaisesti ole, kertoo arjen tuen ja toimintakyvyn toimialuejohtaja Anu Koivumäki.

Kaikkiin haastateltaviin oltiin henkilökohtaisesti yhteydessä myös sillä ajatuksella, että osa heistä saadaan rekrytoitua myös muihin Etelä-Karjalan hyvinvointialueen yksiköihin. Näin myös iloksemme tapahtui. Osa hakijoista oli hyvinvointialueen nykyisiä työntekijöitä, osa yksityisten palvelutuottajien palvelutuksessa olevia henkilöitä, mutta osa uusista työntekijöistä tulee Etelä-Karjalan ulkopuolelta.

– Kaikkia hakijoita yhdisti halu kehittää ja luoda uutta toimintaa. Toki myös uudet tilat keskeisellä sijainnilla kiinnostivat hakijoita, toteaa Rönkkönen.

Hakijoiden joukossa oli myös jokunen alalle palaava henkilö. Monille hakijoille pyrittiin järjestämään töitä muista asumispalveluyksiköistä ainakin kesän ajaksi hakijoiden nykyinen työtilanne huomioiden.

Esihenkilön tehtävää haki 22 henkilöä. Useimmilla hakijoilla on pitkä kokemus esihenkilötehtävistä ja vuosien kokemus sosiaali- ja terveydenhuollossa toimimisesta. Tämäkin hakijoiden määrä yllätti positiivisesti.

– Negatiivinen julkisuus sote-alan ja erityisesti vanhustenhuollon toiminnasta ei näkynyt hakijoiden määrässä. Hakuilmoituksiin pyrittiin jo alun alkaen panostamaan erityisesti. Niitä laadittiin hiukan vapaammalla ja lennokkaammalla ajatuksella. Hakuilmoitusten laadinnassa ja koko prosessin pyörittämisessä ison työn teki vs. laatu- ja kehittämisvastaava Iisa Hokkanen. Hänelle lämpimät kiitokset. Nyt on positiivista pöhinää ilmassa ja tästä olemme hyvin kiitollisia, iloitsee Rönkkönen.

Asukkaat pääsevät muuttamaan Pormestarinkadun asumisyksikköön 18.9. alkaen

Uuteen rakennukseen on tulossa 39 ympärivuorokautisen palveluasumisen asuntoa. Henkilöstöä uuteen yksikköön tulee yhteensä 33.

Henkilöstö aloittaa työnsä uudessa yksikössä 4.9.2023 alkaen. Ensimmäisenä työnä on saada talo sisältä sisustettua, kalustettua ja laitettua asumiskuntoon ennen asukkaiden muuttoa.

– Uudet pelisäännöt, päivärytmit sekä työyhteisön hitsautuminen toimivaksi vie oman aikansa. On mielenkiintoista aloittaa työ tällä tavalla aivan alusta, vaikka työyhteisö koostuukin alalla jo työtä tehneistä ammattilaisista. Uusi alku on meille kaikille suuri mahdollisuus! Odotan toiminnan alkua Pormestarinkadulla todella innolla, kertoo Rönkkönen.

Pormestarinkadulle Lappeenrantaan valmisteilla oleva ympärivuorokautinen palvelukoti on vielä kesäkuussa 2023 rakennusvaiheessa
Customer service